Etelä-Hämeen Kennelpiirin rally-tokon piirinmestaruuskilpailu 7.9.2024 Forpk-ulkokentällä

7.6.2024

Forssan Palveluskoirat ry:llä on kunnia saada järjestää tämän vuoden Etelä-Hämeen Kennelpiirin rally-tokon piirinmestaruuskilpailut.

 

Etelä-Hämeen Kennelpiirin rally-tokon piirinmestaruuskilpailut

 

Aika: Lauantai 7.9.2024, klo 10.00

Paikka: Forpk:n ulkokenttä, Loimalammintie, Viksberg, Forssa

Tuomari: Hannele Pirttimaa

Luokat: MES (henkilökohtainen piirinmestaruus), VOI, AVO, ALO

Aikataulu: 

 • Luokkajärjestys MES, VOI, AVO, ALO.
 • Kilpailu alkaa klo 10.00 mestariluokan rataantutustumisella.

Hinta: 30 €/startti, ForPk:n jäsenet 16 €/startti.

Ilmoittautuminen:

 • Piirinmestaruusjoukkueet ja henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvat 12.8. klo 00.00 alkaen.
 • Forssan palveluskoirien jäsenet, jotka eivät osallistu piirimestaruuskilpailuihin joukkueessa tai MES-luokassa 19.8. klo 00.00 alkaen.
 • Jos tilaa jää, kaikille avoin ilmoittautuminen aukeaa 24.8. klo 00.00.
 • Ilmoittautuminen päättyy 30.8. klo 12.00 tai aiemmin, jos kilpailu on täynnä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse: fopkry.kokeet@gmail.com.

 • Joukkueesta ilmoitetaan kaikki joukkueen jäsenet samanaikaisesti yhdellä sähköpostilla ja kaikki yhdistyksen joukkueet samalla kertaa
 • MES-luokkaan osallistuva joukkueen jäsen: ilmoita osallistutko henkilökohtaiseen piirinmestaruuskilpailuun.
 • Yhdistykset voivat ilmoittaa yhden tai useamman joukkueen. Järjestävällä yhdistyksellä on oikeus rajoittaa joukkueiden määrää.
 • Kun olet saanut paikan, vahvistusviestin yhteydessä saat linkin ForPk:n verkkokauppaan, jonka kautta startit maksetaan. Maksusuorituksen jälkeen saat viestin, jossa on ilmoittautumisohjeet Virkkuun.

Kilpailut ovat viralliset rally-tokokilpailut.

Joukkuekilpailu on epävirallinen, mutta joukkueissa kilpailevat osallistuvat myös virallisiin kilpailuihin. Kilpailussa noudatetaan rally-tokon sääntöjä ja kilpailuohjetta. Max 60 koirakkoa, max 20 koirakkoa/luokka

 

Kisapaikka:

Kisat pidetään täysin aidatulla kivituhkapohjaisella ulkokentällä Forssan Viksbergissä, osoitteessa Loimalammintie, 30100 Forssa. Kenttä on täysin remontoitu muutama vuosi sitten. Parkkialue on kentän vieressä.

 • Kentällä on ulko-wc ja kanttiini. 
 • Kanttiinissa käy maksuna käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit (ei Mobilepay).
 • Kentällä ei ole vesipistettä. Varaudu ottamalla mukaan omat juomavedet.

 

Aikataulu ja lähtölistat:

Luokkajärjestys: Mes, voi, avo, alo.

Kilpailut alkavat klo 10.00 Mes-luokan rataantutustumisella. Olethan ajoissa paikalla! Kilpailuja voidaan aikaistaa 30 minuutilla, jos kaikki ovat paikalla ja aikaistaminen kaikille sopii.

Tarkempi aikataulu toimitetaan ilmoittautumisen päätyttyä kisakirjeen ohessa. Lähtölistat lähetetään edellisenä päivänä.

Kilpailussa tarkistetaan koirien rokotustodistukset ja omistajatodistukset/rekisteröintipaperit.

Jos kilpailuun osallistuu ensimmäistä kertaa kilpailevia, mittaukset ovat heti avoimen luokan palkintojen jaon jälkeen. Kisakirjoja saa ostettua etukäteen yhdistyksen verkkokaupasta (nouto kisapaikalta) sekä paikan päältä hintaan 3 €/kpl.

 

 

Piirinmestaruuskilpailun säännöt:

Henkilökohtainen piirinmestaruus ratkaistaan ylimmässä kilpailuluokassa (mestariluokassa) ja mestaruuden saavuttaa korkeimman hyväksytyn palkintosijaan oikeuttavan pistemäärän saanut koirakko.

Mikäli pisteet ja aika menevät tasan, saavuttaa mestaruuden koirakko, jolla on toiseen verrattuna vähäisempiä virheitä (1 p, 3 p ja 10 p -virheet). Henkilökohtaisessa piirinmestaruuskilpailussa edellisvuoden voittajalla on oikeus puolustaa mestaruuttaan. 

 

Piirin joukkuemestaruus on epävirallinen, mutta siinä noudatetaan rally-tokokilpailuiden sääntöjä ja kilpailuohjeita.

Joukkuemestaruudesta kilpailevassa joukkueessa voi olla korkeintaan viisi koirakkoa seuraavasti:

 • kolme alokasluokan tai avoimen luokan koirakkoa (alempien luokkien koirakot) sekä
 • kaksi voittaja- tai mestariluokan koirakkoa (ylempien luokkien koirakot).
 • Minimivaatimus joukkueeksi on kaksi alemman luokan koirakkoa ja yksi ylemmän luokan koirakko.

Joukkueella voi olla kaksi varakoirakkoa, joista toinen on alempien luokkien varakoira ja toinen ylempien luokkien varakoira.

Joukkuetulos muodostuu kahdesta alemman ja yhdestä ylemmän luokan hyväksytystä tuloksesta. Joukkueen tulosta muodostettaessa lasketaan koirakoiden saavuttamat pisteet yhteen.

Mikäli kaksi tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, ylemmän luokan tulos ratkaisee joukkueiden paremmuuden kuitenkin niin, että mestariluokan tulos on ratkaiseva.

Mikäli tulokset menevät edelleen tasan, ratkaisee alemman luokan tulos 
kuitenkin niin, että avoimen luokan tulos on ratkaiseva. Pisteiden mennessä edelleen tasan ratkaisee järjestyksen kilpailun ylituomarin, vastaavan koetoimitsijan ja kyseisten joukkueiden johtajien yhdessä 
suorittama arvonta.

 

Lisätiedot: fopkry@gmail.com

 

Piirinmestaruuskilpailujen osallistumisoikeudet:

 

Henkilökohtainen piirinmestaruuskilpailu MES-luokassa:

 • Koiran ohjaajan on oltava Kennelliiton tai kennelpiirin jäsenyhdistyksen jäsen.
 • Piirinmestaruudesta saa kilpailla jokainen ilmoittautumishetkellä (viimeinen ilmoittautumispäivä) piirin alueella vakinaisesti asuva koiran omistaja tai piirin alueella vakinaisesti asuva sijoituksen vastaanottaja riippumatta hänen edustamansa yhdistyksen kotipaikasta.
 • Kennelpiirin toiminta-alueeseen kuuluvat kunnat ovat Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela  ja Urjala. 
 • Useamman omistajan koira kilpailee sen kennelpiirin mestaruudesta, jonne se on pääasiassa sijoitettu. Koira voi kilpailla vuosittain vain yhden kennelpiirin mestaruudesta.
 • Kennelpiirin mestaruuden voittanut koira on oikeutettu puolustamaan mestaruuttaan seuraavan vuoden mestaruuskilpailussa.

Osallistumisoikeus joukkuekilpailuun:

 • Joukkuekilpailuun saavat osallistua yhdistykset, joiden kotipaikka on Etelä-Hämeen Kennelpiirin alueella. 
 • Koiran ohjaajan pitää olla edustamansa yhdistyksen jäsen. Sama ohjaaja voi osallistua useammalla koiralla, mutta edustaa vain yhtä yhdistystä.
 • Joukkueen kokoonpano tulee ilmoittaa ennen koetta ilmoittautumisajan puitteissa järjestäjälle.
 • Järjestäjällä on oikeus rajoittaa joukkueiden määrää.

Koirat:

 • Piirinmestaruudesta yksilö- ja joukkuekilpailussa voivat kilpailla FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestössä rekisteröity FCI:n hyväksymien rotujen koira, Pohjoismaisen Kennelunionin PKU:n hyväksymien rotujen koira ja Kennelliiton tunnistusmerkintätietokantaan (FIX) merkitty koira.