NOSE WORKIN TREENAAMINEN HALLISSA

1.10.2018

Arvoisat nose workin treenaajat!

Huomioittehan hallissa treenatessanne, että hajusteiden käyttö vain erillisiin lajissa käytettäviin rasioihin/ tarralappuihin, EI suoraan rakenteisiin/ hallin huonekaluihin/ muille pinnoille. Hajupullojen käsittelyssä myös noudatettava varovaisuutta ja varottava läikyttämästä ainetta lattialle ja erityisesti keinonurmialustalle.

Hyllyssä ja hallin seinustalla oleviin lajikohtaisiin varusteisiin (esim. aksaesteet, rally-tokon kylttitelineet, rallyn/ tokon tötsät + kartiot) hajusteiden laittaminen on ehdottomasti kiellettyä edes tarralapuissa/ rasioissa.

Suodaan näin kaikkien lajien harrastajille tasapuoliset mahdollisuudet onnistua treeneissä ja seuramme järjestämissä kilpailuissa lajista riippumatta. Koiralla nenä on uskomattoman tarkka ja nose work-hajusteen tuoksu säilyy jopa 3 viikkoa hajustetussa kohdassa. Nose workia harrastavalle koiralle opetetaan selkäytimestä asti tuleva reagointi hajuun ja ilmaisu, joka saattaa häiritä muiden lajien harrastamista jos välineet tuoksuvat hajusteelle.