Toko-koulutus 18.8.2018

18.8.2018

Forssan Palveluskoirien treenihallilla 18.8.2018 klo 10.00 alkaen (Puutarhakatu 7, Forssa).

Kouluttajana toimii lajin pitkäaikainen harrastaja/ kouluttaja Jaana Valkama

Koulutus sopii aloittelijoille sekä ylemmissä luokissa kisaaville.
Koulutukseen voi osallistua minkä tasoisen koiran kanssa mutta ohjaajalla olisi hyvä olla edes jonkinlainen käsitys tokosta. Jokaiselle koirakolle on varattu yksilöaikaa puoli tuntia kouluttajan kanssa, jolloin voi tehdä ja kysyä ihan mitä vaan tokoon liittyvää asiaa.
Puolessa välissä koulutuspäivää pidetään pieni evästauko, jolloin voidaan porukalla jutella, jos on herännyt jotain kysyttävää tai muuta mieleen tullutta asiaa.
Koulutukseen otetaan myös kuunteluoppilaita.

Koulutukseen otetaan 10 koirakkoa.
Kuunteluoppilaita rajattomasti.

Hinnat
Forssan Palveluskoirien jäsenille koirakkopaikka 14€ ja kuunteluoppilas 7€
Ei jäsenille koirakkopaikka 21€ ja kuunteluoppilas 14€

Ilmoittautuminen on avoinna 23.7.-15.8.2018

Ilmoittautumiset seuraavien lomakkeiden kautta
Huomaa!!! koirakkopaikoille ja kuunteluoppilaille eri lomakkeet
Koirakkopaikka 
Kuunteluoppilas 

Tiedustelut Susanna Mustonen susamus@msn.com

Jotta koulutus toteutuu tulee vähintään kuuden koirakon osallistua koulutukseen.
 

Kouluttaja esittely
Olen Jaana Valkama, pitkän linjan koiraharrastaja.
Koiria minulla on ollut 34 vuotta. Useita eri rotuisia koiria ja tällä hetkellä minulla on ensimmäiset noutajarotuiset koirat, vähän yli kaksivuotiaat tolleriveljekset Imppu ja Konna. Imppu on ollut meillä pennusta asti ja hänen kanssaan mieheni tekee nome- ja metsästysjuttuja ja minä taas rakastamaani tokoa. Impulla on TK1 koulari ja AVO-luokkaa käydään läpi. Konna on ollut meillä kohta puoli vuotta ja on vielä ihan kesken kaikkien asioiden suhteen, mutta tosi kiva koira siitä on tulossa. Periaatteessa alokasluokan liikkeet se osaa jo, mutta Konna ei ole henkisesti vielä valmis koetilanteeseen.
Sitten minulla on vielä monirotuinen kohta 8 vuotta tuleva Lauri. Laurin kanssa ollaan tokossa EVL:ssä tällä hetkellä. Laurilla on TK1, TK2, TK3 tokosta, rally-tokossa ollaan voittajassa ja lisäksi se on suorittanut BH:n. Olemme pitäneet Laurin kanssa tokosta taukoa, koska uudet liikkeet ovat Laurille vaikeita, paitsi paikallaolo. Pari vahvaa II-tulosta meillä on EVL:stä.
Minusta on todella kiva puuhastella koirieni kanssa ja olenkin vähän sellainen "sekatyömies" koirahommissa, että tiedän joka lajista jotain ja olen melkein kaikkia lajeja itse koirieni kanssa tehnyt. Mutta toko on ollut aina minun ykkösjuttu ja sitä minä jaksaisin tehdä vaikka kuinka. Olen hakenut oppia ja lisää tietoa tokosta paljon ja olen kouluttanut tokoa jo pitkään. Nautin tokon opettamisesta, oli kyseessä sitten omat tai muiden koirat.